Escalatie? NAVO eist terugtrekking Rusland uit Oekraïne en begint omsingeling

Amerikaanse Democraten: Rusland heeft partijservers gehackt; NAVO: Hackersaanval kan militaire reactie veroorzaken


Schijnbaar is dit wat Washington en Brussel uit alle macht willen veroorzaken.

Nog altijd willen maar heel weinig Westerlingen aanvaarden dat de NAVO onder leiding van oorlogspresident Barack Hussein Obama stevig op koers ligt om een groot militair conflict met Rusland uit te lokken. Het bondgenootschap eist nu dat Rusland zijn troepen terugtrekt uit Oekraïne, zodat het bankroete land na het negeren van het Nederlandse referendum –in de eerste plaats door ‘onze’ regering zelf- zo snel mogelijk door de EU en later ook de NAVO kan worden ingelijfd. Probleem: er zijn helemaal geen Russische troepen in Oekraïne. Of het moet de Krim zijn, waar de bevolking na een democratisch referendum vrijwel unaniem koos voor aansluiting bij Rusland.

 

Als de NAVO doelt op de al 233 jaar bestaande Russische marinebasis in Sevastopol, thuishaven van de Zwarte Zee Vloot, dan zal dat onvermijdelijk leiden tot een nieuwe escalatie in de door Washington en Brussel veroorzaakte grote spanningen met het Kremlin. Daarnaast draagt het Westerse bondgenootschap Moskou op om de steun voor de rebellen in Oekraïne, die vechten tegen het illegale fascistische regime in Kiev dat na een door de CIA en de EU gesteunde staatsgreep aan de macht kwam, te beëindigen.

Oekraïne gedestabiliseerd, maar niet door Rusland

Desondanks gaat de Westerse elite in politiek en media stug door met het valselijke beschuldigen van het ‘destabiliseren’ van Oekraïne door president Vladimir Putin. NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg verklaarde vanmiddag in Brussel dat de zogenaamde ‘annexatie’ van de Krim niet erkend zal worden, en Oekraïne zal worden gesteund om zijn ‘soevereiniteit en territoriale onschendbaarheid’ te behouden.

Een gotspe, zoals onze lezers al heel lang weten, want het is nu juist de NAVO dat onder Amerikaanse leiding de Oekraïense ‘soevereiniteit en territoriale onschendbaarheid’ aan zijn laars heeft gelapt en met voeten heeft getreden. Maar als ‘wij’ het doen, dan heet dat plotseling ‘steun’, ‘hulp’, ‘bescherming’ of zelfs ‘bevrijding’.

De uitdrukkelijke vermelding van de Krim in de eisen van de NAVO is even opmerkelijk als zorgwekkend. Zoals gezegd is Rusland daar niet alleen al 233 jaar aanwezig –voor de langste tijd als onderdeel van Rusland, en niet van Oekraïne-, maar ook heeft het Kremlin erkende legale verdragen gesloten om die marinebasis te blijven exploiteren. Stoltenberg eist nog nèt niet de ontmanteling van deze basis, maar veel scheelt het niet. Als dat ooit wel gebeurt dan kan en zal dat in Moskou terecht als een oorlogsverklaring worden opgevat….

Lees verder>>>

Bron: Xandernieuws

xandernieuws-logo-02h

 

 

Plaats een reactie