Griekenland flirt met Rusland.

ANP-19029554-611x328

ATHENE – Griekenland is het niet eens met de sancties van de Europese Unie tegen Rusland. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras laten weten aan de vooravond van zijn bezoek aan de Russische president Vladimir Poetin.

Zijn uitspraak is omstreden, omdat de EU juist de sancties tegen de Russen met een halfjaar heeft verlengd. „We zijn het niet eens met de sancties. Het is een doodlopende weg”, zei Tsipras zei dinsdag in Moskou tegen het Russische persbureau Itar-Tass.

Lente

Hij heeft tegen de EU-leiders al gezegd dat zij niet op kunnen rekenen dat Griekenland alle strafmaatregelen steunt. „Het is lente in de Grieks-Russische relatie”, aldus Tsipras, die denkt dat Griekenland een brug kan zijn tussen het Westen en Rusland. De Griekse premier heeft voor volgende week een bezoek gepland aan de Russische president Vladimir Poetin.

De Europese Unie heeft verschillende maatregelen genomen tegen Rusland, omdat president Vladimir Poetin niet genoeg zou doen om het conflict in Oost-Oekraïne op te lossen en omdat hij schiereiland de Krim heeft ingenomen. Als reactie op de sancties verbood Rusland de invoer van landbouwproducten uit Europese landen. Griekenland heeft daar zwaar onder te lijden.

Bron: Telegraaf.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s