Verzet tegen huisvesting vluchtelingen

Stichtse Vecht – Het huisvesten van vluchtelingen in woningen in Breukelen roept veel weerstand op bij bewoners in het dorp.

De gemeente Stichtse Vecht heeft samen met woningcorporaties Portaal, Vecht en Omstreken, Woningstichting Kockengen en Wuta de oplossing bedacht om diverse alleenstaande vluchtelingen met een verblijfsstatus, zogeheten statushouders, te huisvesten in één woning.

Afgelopen week zijn de eerste twee huurcontracten getekend voor twee woningen in Breukelen. In de ene woning gaan drie statushouders wonen, in de andere twee.

Efficiënt

Volgens de gemeente heeft de oplossing van het samenwonen verschillende voordelen. Wethouder Vital van der Horst: „Vluchtelingen die mogen blijven samen laten wonen, is een mooie oplossing om de schaarse woonruimte zo efficiënt mogelijk in te zetten.”

Maar op internet regent het klachten in vaak anonieme reacties van bewoners. „Er zijn in de gemeente heel veel jongeren die ook een woning willen. Die verdienen te weinig om te kunnen kopen. Vertel mij eens waar zij dan heen moeten”, meent een bewoner.

Een ander valt bij: „Ik vind dat iedereen een kans verdient, maar ik vind ook dat er dan eens een keer actie ondernomen moet worden voor de Breukelaren onder ons. Die al een lange tijd op een woning wachten, zoals jongeren en alleenstaande moeders.”

De gemeente onderzoekt ook nog andere mogelijkheden om statushouders te huisvesten, zoals het transformeren van leegstaande (kantoor)gebouwen tot woonruimte.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s