Toegestane invasie

Rare titel weer nietwaar, maar ik wil u eens meenemen naar de oorsprong van de huidige migrantencrisis.

Wij leven op het continent Europa, op Australië na het kleinste van alle continenten.

Europa is grofweg te verdelen in vijf delen; west, oost,noord, midden en zuid, deze delen bestaan weer uit landen die in de loop der eeuwen ontstaan zijn. Autonome landen ieder met hun hun eigen bestuur.

In de afgelopen eeuw is ons continent en daarmee onze cultuur en beschaving twee keer bedreigd door een ideologie; het nazisme en het communisme.

Het nazisme is in de Tweede Wereldoorlog overwonnen ten koste van miljoenen doden, het communisme heeft ook miljoenen doden gekost maar is niet overwonnen via een oorlog maar omdat het implodeerde, het ging failliet kun je ook zeggen.

Migratie is van alle tijden en werd vroeger binnen de perken gehouden doordat mobiliteit zijn limiet had en doordat landen grenzen instelden, er werd gecontroleerd en geselecteerd wie naar binnen mocht. In een land waren regels en wetten en van nieuwkomers die werden toegelaten werd geëist zich aan die regels en wetten te houden, deden ze dat niet dan werden ze als ongewenst vreemdeling uitgezet, werkte men daar niet aan mee dan golden sancties zoals detentie.

De landen deden het economisch goed en import en export namen toe, grenzen werkten daarbij vertragend en vandaar dat landen besloten samen te gaan werken, die samenwerking kreeg gestalte in de EU. De EU werd langzaam machtiger en eiste en kreeg steeds meer zeggenschap ten koste van de autonomie van deelnemende landen.

Landen die lid wilden worden dienden aan eisen te voldoen en kwamen om het zo maar eens te zeggen voor een ballotagecommissie. De welvaart nam verder toe en om die vertragende werking van grenzen op te heffen werd besloten de binnengrenzen af te schaffen. Dit natuurlijk met als consequentie dat de buitenste ring van landen hun buitengrenzen wel in stand hielden. Mensen mochten er wel in of uit maar alleen met geldige reis papieren en zo bleef de selectie van mensen die zich hier wilden vestigen gehandhaafd.[…]

Lees verder>>>

Bron: Fenixx

Fenixx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s