Ondanks terreurdreiging staan de grenzen van Zweden wijd open

Terwijl het hoofd van de Zweedse nationale veiligheidsdienst (Säpo), Anders Thornberg, en minister van Binnenlandse Zaken Anders Ygemanhun, tijdens hun persconferenties de belofte doen dat inwoners van Zweden niet bezorgd moeten zijn, staan de grenzen wijd open voor terroristen. De belofte dat de politie controle heeft over iedereen die het land binnenkomt is een grove leugen.  Toekomstige terroristen hoeven alleen maar te zeggen dat ze asiel zoeken en vermijden daarmee identificatiecontroles van de grenspolitie.

De partijleidster Anna Kinberg Batra van de Moderaten (Conservatieven) bezocht vandaag de grenspolitie bij Öresundsbron (Öresundsbrug). Daarna verkondigde ze de media:

“De politie vertelde tegen mij dat ze van het publiek groot begrip krijgt, omdat het goed en belangrijk is om in het oog te houden wie zich over onze grenzen begeeft.”

Maar Kinberg Batra werd bedrogen, of heeft er bewust voor gekozen om niet de hele waarheid te vertellen. De waarheid is dat de meeste buitenlanders die zich via Öresundsbron in het land begeven niet gecontroleerd worden.

Dispatch International zocht telefonisch contact met de perswoordvoerster Ewa-Gun Westford van de politie in Skåne, die meteen enthousiast begon met de mededeling dat de grenspolitie nu iedereen controleert die in Zweden aankomt.

– Ik was vandaag met Anna Kinberg Batra bij de grenspost op Öresundsbron en we stoppen alle auto’s, alle voertuigen.

Dispatch: Maar degenen die beweren dat ze asiel zoeken, worden die ook gecontroleerd?

– Nee, die brengen we naar de immigratiedienst.

Dispatch: En die belanden ergens in een asielcentrum in het land zonder dat hun identiteit is vastgesteld, toch?

Lees verder>>>

Bron: Fenixx

Fenixx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s