Vluchtelingen probleem is een wereldprobleem

chaos

Het vluchtelingenprobleem is een WERELDprobleem en doet zich niet alleen voor in Europa. Ook in Azië is sprake van een aanzwellende migratie. En wat te denken van de VS?
Al decennia geleden werd gewaarschuwd voor een nog nooit vertoonde volksverhuizing van arm naar rijk. Gelovigen vinden daarvoor de aanwijzingen in de Bijbelse profetie, als één van de ‘plagen’ van de Apocalyps.

Feit is dat de wereld hoe dan ook tegen het einde zit van wat dan ook.

Ooit betrouwbare financiële, maatschappelijke en economisch sturingsmechanismen werken niet meer. De schuldenberg die het ontstaan van voldoende nieuwe schulden verhindert, om de schuldeneconomie aan de praat te houden. De politiek, overgeleverd aan het dictaat van de Global Banks. Die met tal van noodgrepen (zelfs gratis ‘helikoptergeld’) proberen om het schuitje drijvend te houden. Hún onzekerheden en angsten. Om de gigantische risisco’s van nog steeds groeiende slechte leningen, schulden en derivaten. Hún onvermogen, niet om geld op te halen, maar om hun bezit te consolideren.

Daarom is de ‘regisserende’ elite niet meer dan fake. Een schaamlapje. Omdat de (welvaarts)mens erin wil en moet blijven geloven dat alles maakbaar is. Terwijl diverse in elkaar grijpende ontwikkelingen al lang onomkeerbaar zijn geworden.

Natuurlijk speelt de chaos opportunistische lieden in de kaart om zich (in eigen belang) voor te doen als ‘reddende engel’. Natuurlijk zullen de Global Banks (en hun politieke handlangers) tot het uiterste gaan – en geen middel schuwen – om hun systeem te redden.

Wat we nu in dat verband meemaken is slechts het begin.

En tot zo ver het korte en bondige samenvatting van de inderdaad mondiale problemen waarin de wereld verkeert van onze lezer Solo.

Hier willen wij graag nog wat kanttekeningen aan toe voegen:

Er wordt regelmatig verwezen naar de “Australische oplossing ” voor het ook daar heersende vluchtelingen probleem. “Gewoon” , vluchtelingen niet toelaten en isoleren op een eiland. Maar met een groeiend aantal “bewoners” dreigt de zaak daar nu te escaleren, rellen, opstand, vechtpartijen enz. De vluchtelingen is voorgespiegeld dat zij eenmaal aangekomen in Australië, toegang zouden krijgen tot een wereld die qua luxe niet te vergelijken is met die zij achter zich lieten. Dat hier jarenlang geploeter en inzet van de oorspronkelijke bevolking aan is voorafgegaan, dat werd er niet bij verteld, de paradijspoorten stonden open en de honingpotten klaar. Terechte onvrede, teleurstelling, frustratie ?

Een zelfde beeld ontstaat nu ook in Europa. Regelmatig en met stijgende frequentie komen de zgn. vluchtelingen in opstand, de aangeboden behuizing, het eten, de verzorging enz. enz., zijn niet goed genoeg, komen niet overeen met wat hen in hun vaak primitieve belevingswereld  is voorgeschoteld en bovendien dat je ook voor dit soort zaken gewoon moet werken, je inspannen, prestaties leveren past al helemaal niet in het voorgetoverde sprookjesverhaal. Dus ook in de diverse EU opvangcentra, onrust, wrijving en mentaal  alsmede fysiek geweld.

En daarmee komen wij op hetgeen Solo in zijn bovenstaande artikel aanduidt : Er zal een algemene onrust ontstaan met als gevolg  rellen en gewelddadigheden. Bevolkingsgroepen worden tegen elkaar opgezet, de regeringen zijn niet langer in staat ( of willen dat niet ) hun eigen burgers te beschermen, die op hun beurt het heft in eigen handen nemen. Oude racistische frustraties komen met geweld tot uiting en de chaos is compleet.

Maar niet in Nederland waar wij slechts in het goede van “den mensch “geloven ?

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s