Stoute sociologie over de islamitische psyche

texasessaylol.jpg

We zijn er maar druk mee: hoe denken die moslims nou? Het liefst zouden we al die ongein natuurlijk volstrekt negeren, en er soms een beetje om lachen, maar dat station zijn we gepasseerd. Helaas. Dus, lijdt de modale islamitische cultuur aan een narcistische stoornis? Krijgt de activistische voorhoede maar zo zeldzaam sluitende gedachten geformuleerd, omdat de modale islamitische cultuur een fysiek georiënteerde krachtcultuur is, waarin debatteren en waarheidsvinding niet rendeert, en waar je pas gelijk hebt zodra je de sterkste bent? Onlangs spraken we off the record een Israëlische allround eindbaas, die zowel professor in de sociologie als een actieve majoor is in de IDF, en die zijn blik op de zaak deelde. Expliciet off the record, omdat want #Ophef en verboden opvattingen. Hem werd gevraagd waarom zoveel moslims denken dat IS een zionistische samenzwering is.

Hij betoogde het volgende. In de sociologie bestaat er zoiets als de term “Fudge Factor“. De hoogte van een fudge factor bepaalt hoeveel procent onwaarheid acceptabel is. Iedereen is wel bereid de werkelijkheid een beetje te overdrijven of te verdraaien mocht dat iemand uitkomen. De grootte van de vis die u ving een paar centimer overdrijven, 50 minuten werk als een uur declareren, u kent het wel. Maar 100 cm smokkelen, of 10 minuten als een uur declareren, dat doen maar weinig mensen. Er is maar een bepaald percentage onwaarheid dat wij acceptabel achten. Er zijn hele boeken geschreven over dit fenomeen onder westerse individuen.

De majoor paste dit fenomeen toe op de modale islamitische cultuur, en stelde dat hier sprake is van een hoge fudge factor. Het percentage onwaarheid dat men zich binnen de islamitische cultuur meent te kunnen veroorloven, is significant hoger dan in een westerse samenleving. Daarom schrijft GS ze ook altijd zo makkelijk aan stukken. Gehanteerde premissen zijn vaak simpelweg niet waar, en daarom makkelijk te debunken.

Maar dit leidt tot nog vreemdere situaties. Veel moslims houden er namelijk opvattingen op na die volstrekt onverenigbaar zijn.

De Holocaust is een zionistisch verzinsel, maar Hitler is een held omdat hij 6 miljoen joden kapot maakte. 9/11 was een inside job, maar Bin Laden is een held omdat hij de Twin Towers neerhaalde. IS is een zionistisch complot, maar het zijn ‘fucking strijders’. Gaza is meest dichtbevolkte plek op aarde, maar Israël pleegt er al sinds ’67 genocide. Dat soort vreemde tegenstrijdigheden.

Waarom?

Lees verder

Bron: GeenStijl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s