Stop de discriminatie van Wilders en de PVV

Zolang Wilders zich aan wet houdt is het prima wat hij zegt of doet

Er wordt gediscrimineerd in wie we discrimineren, en hoe. Pauw liet een tijdje geleden een fragment zien: een rechter stelt dat hij geen PVV’ers zal aannemen als medewerkers. Spong noemde de man ‘dapper’. Zou het misschien een idee zijn PVV’ers aan te moedigen een grote ‘P’ op hun jas te spelden – verplichten zal niet mogelijk zijn – zodat iedereen ze op straat kan herkennen? Dan is het ook mogelijk bordjes in de etalages van winkels te zetten: ‘PVVers niet gewenst’.
Echte PVV-verbodsborden lijkt me wettelijk niet haalbaar.

Allochtonen, zwarten, vrouwen, ze zijn allemaal uiterlijk herkenbaar en dat heb je bij PVV’ers niet. Die zijn dus in het voordeel, qua discriminatie. Zij kunnen hun ‘geaardheid’ verzwijgen. Net als homo’s trouwens. Als ze tenminste niet als een paard zijn of het uitgevonden hebben.

Meer of minder PVV’ers?

Even voor de zekerheid zeg ik er bij – ik heb gemerkt dat men nogal slordig leest – dat ik dit cynisch bedoel. Het is niet iets dat ik werkelijk wil. Integendeel. De PVV’er wordt heftig gediscrimineerd met als rechtvaardiging de beschuldiging dat hij ‘dat zelf ook doet’. Dat Wilders is vrijgesproken van strafbare feiten met betrekking tot dergelijke zaken telt blijkbaar niet mee. De rechter zal zich wel vergist hebben. En stel, ik ga straks ergens in de media op een kistje staan en ik roep: “Willen jullie meer of minder PVVers? en iedereen roept: “Minder! Minder! Minder!”, krijg ik dan ook een proces aan mijn broek?

Als we nou eens de toon van Wilders veranderen? Dus niet de inhoud, alleen de toon. Wat wordt er dan eigenlijk gezegd? “We moeten onze bejaarden goed verzorgen, we moeten de verzorgingsstaat overeind houden, we moeten niet teveel vluchtelingen binnen laten, we moeten zich misdragende jongeren harder aanpakken, we moeten de invloed van de Islam op onze cultuur beperken, we moeten onze welvaart en ons zorgvuldig opgebouwde stelsel van mensenrechten beschermen.”
Dat is in wezen de boodschap. Eens of oneens, een te respecteren boodschap toch?

De toon

Het is de toon die mensen tegen de borst stuit. Wilders zegt wat hij te zeggen heeft, rechtuit en onomwonden. Ik dacht dat we dat graag wilden van onze politici? Dat ze nou eens gewoon zeggen wat ze bedoelen! En zijn aanhangers willen nog wel eens wat ongenuanceerd door de zaal heen brullen – wat door de media gretig wordt opgepikt – dat klopt, maar net zoals niet elke Marokkaan zich misdraagt in het uitgaansleven is niet elke PVV’er een kaalgeschoren hooligan met tatoeages en een pitbull. […]

Lees verder>>>

Bron: ThePostOnline

Post Online

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s