Als er dan toch oorlog is, laten we dan ook vechten

marching into battle01

Prof. (em.) Dr. René Tissen, oud-columnist van RTLZ, maakte zich nogal boos om de slappe reactie van de Nederlandse regering op de aanslagen in Parijs. Hieronder staat wat Rutte c.s. naar zijn overtuiging hadden moeten zeggen.

Voor de tweede keer in korte tijd is Parijs getroffen door een serie van aanslagen die zo barbaars zijn dat ze inderdaad niet anders dan via een oorlogsverklaring tegemoet kunnen worden getreden. President Hollande spreekt openlijk en zonder omhaal van oorlog. Paus Fransiscus spreekt zelfs van een derde wereldoorlog, die in plakjes aan de bevolking van Europa wordt opgediend. Ondertussen blijkt dat twee van de terroristische daders via de Griekse route als asielzoekers Frankrijk zijn binnen gekomen.

Door premier Rutte worden de eerste berichten over de aanslagen in Parijs met een verbijsterende vaagheid van commentaar voorzien. Waar van onverholen woede en daadkracht sprake had moeten zijn, spreekt hij haast ambtelijk over de reactie van de Nederlandse regering. Hij kookt van binnen, maar houdt zich kalm en beslist. Eerst moeten de overheidsdiensten die gaan over terreur bestrijding bij elkaar komen, dan schuiven de ministers aan. Ambtelijk overleg is het motto van de premier. ‘Downplaying’ zouden de Amerikanen zeggen. Gaat de regering nog wat concreets doen, zo vraagt menige Nederlander zich af? Premier Rutte had strijdvaardiger moeten zijn, helder en doelgericht.

Dit had hij moeten zeggen:

1) We zullen ze opjagen. We roken ze net zolang uit totdat ze niet meer verder kunnen. Dan pakken we ze op en berechten wij ze. Er komen drijfjachten van speciale Europese commando troepen. Die zijn nu al bezig en hebben hun eerste succes in Brussel al geboekt. Wen er maar aan dat er meer offensieve acties zullen volgen. Niet leuk. Wel nodig.

2) De grenzen gaan dicht, potdicht. Er komt geen asielzoeker meer in. De huidige asielzoekers zullen met warmte behandelt worden. Maar voor elke asielzoeker zal tevens een terugkeerplan worden gemaakt. Maximaal een jaar kunnen deze mensen in Europa blijven. Dan moeten ze terug. Hoe hard het ook klinkt.

3) Op alle mogelijke manieren zullen nieuwe asielzoekers geweerd worden. Geen mens komt Europa meer in. De Australische lijn wordt alsnog gevolgd. Die is bewezen succesvol. Al op zee moeten bootvluchtelingen geweerd worden. Lucht- en landroutes worden hermetisch afgesloten. Vluchtelingen moeten direct terug naar waar ze vandaan kwamen. Ter plekke zullen oplossingen gevonden moeten worden.

4) Het IS-kalifaat zal platgebombardeerd worden via een coalitie van Europa, Engeland, Amerika, Rusland en China. De bommenregen zal blijven vallen, totdat het kalifaat geen teken van leven meer geeft. Raqqa moet ophouden te bestaan. Onschuldige burgers moeten bevrijd worden.

Lees verder>>>

Bron: Veren of Lood

Veren of Lood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s