Meer weerstand tegen opvang vluchtelingen

001_rb-image-2690078

Nederlanders zijn negatiever gaan denken over de opvang van vluchtelingen in ons land. Een ruime meerderheid van 66 procent vindt dat Nederland niet meer asielzoekers moet toestaan.

Tegenstanders

Een paar weken geleden was 56 nog tegenstander van het opvangen van meer vluchtelingen. Dat percentage is nu gestegen naar 66 procent.

Er is vooral weerstand tegen de opvang van asielzoekers in de eigen gemeente. Aanvankelijk had 35 procent daar bezwaar tegen, nu is dat percentage 39 procent. Nog altijd 61 procent heeft er geen problemen mee als vluchtelingen in de eigen gemeente worden opgevangen.

Eigen regio

Maar het overgrote deel van de ondervraagden (87 procent) vindt dat vluchtelingen in de eigen regio moeten worden opgevangen. Slechts 13 procent is er voorstander van dat vluchtelingen uit het Midden-Oosten in Europa worden opgevangen.

Daarnaast vindt 73 procent het een goed idee om de grenzen te sluiten om zo beter in de gaten te kunnen houden wie Nederland binnenkomt. Bij een eerdere peiling lag dat percentage nog op 65 procent.

Bron: Elsevier

elsevier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s