BREKEND: Huisbezoeken AZC-nee Enschede krijgen vervolg in Baarn

Copyright AZC-alert Baarn

Na eerdere intimiderende huisbezoeken door politieteams in Enschedé, blijken vandaag ook leden van het AZC-alert-comité in Baarn door de politie te zijn bezocht.

Vrijdagavond hier al een berichtje over de wijze waarop de politie op bezoek kwam bij leden van AZC-alert in Enschede. RTV Oost pikte het vandaag op, interviewde een van de mensen in Enschede (zie hieronder) en kreeg van de politie te horen:

“De mensen hebben het recht om op democratische wijze uiting te geven aan hun mening of gevoel. Maar wat we hen wilden meegeven was informatie over wanneer bij protestacties de grens wordt overschreden, er al snel sprake kan zijn van strafbare feiten. Dat willen we voorkomen. In die zin was het huisbezoek van de agenten bedoeld als een bewuste preventieve actie.”

Video:

http://verenoflood.nu/brekend-huisbezoeken-azc-nee-enschede-krijgen-vervolg-in-baarn/

Een bewuste preventieve actie. Juist. Er zijn vanzelfsprekend preventieve acties in maten en soorten. Wat is de volgende stap, vraag je je dan af. Preventieve detentie? Bezoekjes aan werkgevers om hun te waarschuwen tegen wat werknemers al niet doen in hun eigen tijd? De rest verzint U zelf maar, maar dit is, zoals eerder gezegd, niet de manier waarop de Nederlandse autoriteiten met hun burgers zouden mogen omgaan.

Lees verder>>>

Bron: Veren of Lood

Veren of Lood

Plaats een reactie