“Terroristische aanslagen hebben alles te maken met de islam”

(RP: met andere woorden de islam is een gevaar voor de hele wereld!)

islamvolkenmoord

Edwin Bakker, terrrorismedeskundige aan de Universiteit Leiden, heeft geen geduld met mensen die beweren dat er geen connectie bestaat tussen de islam en terrorisme.
Op Nu.nl legt deze expert uit dat de mannen achter de aanslag op Charlie Hebdo, en een dag later de gijzelingsactie in een supermarkt én de bezetting van een drukkerij, niet gedreven werden door economische rancune, maar door hun geloof.
”Het religieuze aspect is absoluut belangrijk”, zegt hij. “Moslimorganisaties en gematigde imams kunnen daar niets tegen doen. Volgens deze jongeren is hun interpretatie van het geloof moderner, beter en de enig juiste. Zij beschouwen zich als de agenten van het geweten. Daardoor is het heel moeilijk te bestrijden.”
Ik heb het al vaker gezegd, maar ik herhaal het voor de goede orde nog maar een keer. Mainstream Islam tolereert geweld, de Radicale Islam propageert het. Er is een reden dat we het over de ‘Radicale Islam’ hebben en niet over de ‘Radicale economisch achtergestelden’: dit soort terroristen baseren zich op hun versie van de islam, die – heel eng! – wel degelijk een relatie heeft met de mainstream versie.
Als moslims de islam werkelijk ‘tolerant, modern en individualistisch’ willen maken – en ja, dat is nodig om die religie te moderniseren en op een normale manier te laten functioneren, niet alleen in het Midden-Oosten maar ook in het Westen – moeten ze een aantal dingen doen:

1. De hadith en de sunna (de handelingen en uitspraken van de profeet Mohammed) moeten stuk voor stuk overboord worden gegooid, of op zijn minst gezien worden als de woorden en daden van een politicus in de 7e eeuw; niet meer, niet minder. Ze moeten dus in ieder geval in hun historische context te worden gezet. Op dit moment durven mainstream moslims dat niet aan: velen zien Mohammed als de perfecte mens die in zoveel mogelijk manieren nagebootst moet worden. Beetje vervelend aangezien de moderne wereld in niets op het Arabië van de 7e eeuw lijkt.

Lees hier de andere punten 

Bron:
http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/01/terroristische-aanslagen-hebben-alles-te-maken-met-de-islam/

Bron: Eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s