Koude Oorlogretoriek

Koude oorlog

De Russische militaire interventie in Syrië is pas een week gaande en nu al zijn er aanzienlijke successen geboekt. Op waardering hoeven de Russen in ieder geval niet te rekenen. NAVO-topman Jens Stoltenberg kondigde vandaag aan dat het militaire bondgenootschap bereid is troepen te sturen naar de Turks-Syrische grens. Ondertussen gaan de westerse media gestaag verder met het verspreiden van gekleurde informatie. Het is alsof de Koude Oorlog weer in volle gang bezig is.

Militaire successen
De afgelopen week heeft de Russische luchtmacht zowel doelwitten van de Islamitische Staat (IS) bestookt evenals andere rebellengroepen. Hierbij werden trainingskampen, wapendepots en infrastructuur vernietigd. Ook zouden er maar liefst 3000 (!) jihadisten naar Jordanië zijn gevlucht uit angst voor luchtaanvallen gecombineerd met een offensief van het Syrische leger.

Deze geweldige prestatie is vrijwel geheel genegeerd door de westerse media. Slechts enkele Arabische nieuwsbronnen en Russische persbureaus zoals RIA Novosti houden ons op de hoogte van deze ontwikkelingen. Ook bevestigt het de uiterst controversiële rol van buurland Jordanië. In eerdere artikelen toonden wij aan dat het land steun verleent aan rebellengroepen en nu kunnen blijkbaar 3000 jihadisten ongestoord de Jordaanse grens oversteken. Ironisch genoeg wordt Jordanië als een westerse bondgenoot beschouwd.

In één week tijd hebben de Russen al meer resultaat geboekt dan een jaar aan bombardementen van de internationale coalitie. Ook lijkt Rusland de bestrijding van terreurgroepen veel serieuzer te nemen. Sinds gisteren schiet de Russische marine tevens langeafstandsraketten af vanuit de Kaspische Zee. Deze bommen leggen 1500 kilometer af alvorens neer te storten op IS-doelwitten.

Syrische burgeroorlog

Ook in buurland Irak heeft men het succes van de Russen opgemerkt. Onlangs verklaarden verschillende Irakese regeringsfunctionarissen een samenwerking met Rusland te overwegen. Irakees politicus Hakim al-Zamili wil zelfs dat de Russen een grotere rol gaan spelen in de strijd tegen IS dan de Amerikanen; een blamage voor de VS.

Framing……

Lees verder>>>

Bron: Curiales

Curiales

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s