MH-17 ‘definitief’ neergehaald door een BUK-raket – of toch niet?

Uitgebreide testen en conclusies door BUK-fabrikant genegeerd – waarom? – ‘Westerse media enkel nog propagandisten voor regeringen en concerns’


Uitvoerige testen en onderzoek in Rusland werden zoals verwacht kon worden compleet genegeerd.

Eigenlijk heeft het niet veel zin een update over de MH-17 ramp te plaatsen. Er is immers precies gebeurd wat wij vorig jaar al voorspelden, nl. dat de conclusie van het onderzoek al bij voorbaat vaststond: de Boeing, met 298 mensen aan boord, is neergehaald door een in Rusland geproduceerde BUK-raket. De Westerse media beweerden onmiddellijk dat deze hoogstwaarschijnlijk werd afgevuurd door pro-Russische separatisten, maar die hadden daarvoor niet de expertise in huis, ‘dus’ moeten ze hulp van Rusland hebben gekregen.

Een Russische fabrikant van BUK raketten, Almaz-Antey, heeft uitvoerige getest of het vliegtuig door een BUK-raket kan zijn vernietigd. Daarvoor werd zelfs een complete cockpit met romp opgesteld, waarbij een BUK-raket op de vermoedelijke afstand tot ontploffing werd gebracht. (2)

De conclusie was dat ALS dit inderdaad de oorzaak is, het een ouder type moet zijn geweest dat al in 2011 door het Russische leger compleet buiten gebruik werd gesteld. De nieuwe raket bevat geen ‘T’ vormige ijzeren deeltjes die in het wrak zouden zijn aangetroffen. Het oudere type, dat deze deeltjes nog wel heeft en bovendien een andere explosiepatroon veroorzaakt, was echter nog wel in gebruik bij het Oekraïense leger.

‘Raket kan niet uit door Nederland genoemd dorp zijn gekomen’

Belangrijker nog was de conclusie dat ALS het inderdaad een BUK-raket was, deze ‘ondubbelzinnig’ moet zijn afgevuurd vanuit Zaroshchenskoye, een dorp dat op dat moment door het Oekraïense leger werd gecontroleerd.

Lees verder>>>

Bron: Xandernieuws

xandernieuws-logo-02h

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s