Wilders noemt ‘minder, minder, minder’-zaak een ‘PVV-haatproces’

Screenshot YouTube. PVV-leider Geert Wilders uitte flinke kritiek op de rechterlijke macht. De vakvereniging voor aanklagers en rechters reageert furieus.

En de Nederlandse Vereniging van Rechtspraak (NVvR) is daar niet blij mee.

De vakvereniging van officieren van justitie en rechters heeft boos gereageerd op uitspraken van Geert Wilders over het proces tegen hem. Zoals lezers ongetwijfeld weten wordt Wilders aangeklaagd vanwege zijn uitspraken over Marokkanen. Iets met ‘minder, minder, minder.’

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Wilders zich schuldig gemaakt aan het beledigen van een groep mensen op basis van ras, en aanzetten tot discriminatie en haat.

Wilders is daar niet blij mee. Gisteren zei hij dan ook tegen De Telegraaf dat de zaak tegen hem niets meer of minder is dan een “PVV-haatproces,” waarbij de élite zijn partij voor de zoveelste keer met behulp van de wet buitenspel probeert te zetten.

De NVvR stelt dat Wilders met zijn uitspraken “wederom ongefundeerd de onafhankelijkheid van de rechtspraak in twijfel” trekt. Rosa Jansen, de voorzitter van de vakvereniging, vindt dat dergelijke uitspraken “een Kamerlid niet passen.” En dat is niet alles. Ze noemt het zelfs “gevaarlijk” dat Wilders nu al verklaart dat het proces een schijnproces is en dat het absoluut niet eerlijk zal verlopen.

Jansen gaat verder:

Lees verder>>>

Bron: De Dagelijkse Standaard

dagelijkse standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s