Merkel: militaire actie in Syrië is nodig

 dendieje

Tja Frau Merkel, dan heb je een probleem, Putin doet wat hij moet doen en wat jullie allang hadden moeten doen. Putin gaat zich echt niet meer schikken naar de halfwassen maatregelen van de EU. En de VS, die staan gewoon in hun hempie en roepen hoe stout Putin wel niet is. Lijkt er steeds meer op dat “stoute” Putin, een wereldleider met ballen, de redder wordt van het vrije westen.


 

BERLIJN – De Duitse bondskanselier Angela Merkel vindt dat militair ingrijpen in Syrië nodig is, ook al zal dat de oorlog in het land niet beëindigen. Ze zei dat in een radio-interview met Deutschlandfunk, dat later op de dag wordt uitgezonden.

Angela Merkel. Angela Merkel

“We hebben militaire actie nodig, maar militaire actie brengt niet de oplossing. We hebben een politiek proces nodig, maar dat is nog niet goed van de grond gekomen.”

Merkel voegde eraan toe dat het noodzakelijk is om het regime van de Syrische president Bashar al-Assad bij gesprekken te betrekken. “Om een politieke oplossing te bereiken, heb ik zowel de vertegenwoordigers van de Syrische oppositie nodig als degenen die nu in Damascus regeren, en vooral de bondgenoten van de verschillende groeperingen.” Rusland, de Verenigde Staten, Saudi-Arabië en Iran zouden volgens de bondskanselier een belangrijke rol kunnen spelen, net als Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Bron: De Telegraaf

de-telegraaf2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s