ISIS verwoest historische Assyrische stad

Screen Shot 2015-04-12 at 17.34.58

De beeldenstorm gaat door.

Het ND bericht dat de beeldenstorm van ISIS onverminderd doorgaat. De moslimextremisten vernietigen het ene historische stadje na het andere. Deze week was het de beurt aan Nimrud, een Assyrische stad:

De soennitische extremisten van de groep Islamitische Staat hebben hun beeldenstorm in Irak voortgezet met de verwoesting van delen van de oude Assyrische stad Nimrud. In een zeven minuten durende video die zaterdagavond werd verspreid, is te zien hoe bebaarde extremisten met mokers, pneumatische hamers en zagen grote albasten reliëfbeelden van Assyrische vorsten en goden te lijf gaan. Een bulldozer haalt muren omver en vaten worden gevuld met explosieven, waarmee later drie verschillende delen van de archeologische vindplaats worden opgeblazen.

“Allah heeft ons in de Islamitische Staat de eer gegund om al deze idolen en beelden te verwijderen die in plaats van Allah werden vereerd,” aldus één van de extremisten in de video. Vervolgens zweert een andere terrorist dat ze dit soort kunststukjes (ahem) overal zullen herhalen tot er geen niet-islamistisische steen meer overeind staat.

Natuurlijk valt het drama hiervan in het niet bij de vele massaslachtingen die ISIS aanricht, maar het is desalniettemin belangrijk om hier aandacht aan te spenderen. De reden is dat ISIS hiermee bewijst dat het tegen civilisatie zelf is. Diens Radicaal Islamitische gedachtegoed haat alles dat ontwikkeld en ‘anders’ is. Dat moet allemaal kapot, historische steden incluis.

Eigenlijk vat dat wel samen waar de Radicale Islam als ideologie voor staat. Het is een ideologie van haat, chaos en totale destructie. In vroegere tijden zouden we dat satanisch noemen, tegenwoordig houden we het maar bij ‘kwaadaardig’ tot op het bot. De boodschap is echter nog altijd: dit soort ideologieën moeten volledig uitgeroeid worden.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s