Eerste 1000 Iraanse mariniers landen in Syrië en sluiten zich aan bij Russen

Rusland stuurt S-300 luchtafweerraketten om troepen in Syrië te beschermen – Risico op nieuwe grote Midden Oosten oorlog neemt verder toe nu VS en Rusland tegenover elkaar komen te staan

 De politieke vernedering voor de Amerikaanse president Obama kan niet groter zijn nu niet alleen Russische, maar ook Iraanse troepen (foto) in Syrië zijn geland. Dat is klaarblijkelijk het resultaat van de ‘herstelde relaties’ met de Iran na de door het Witte Huis en de Westerse media zo bejubelde deal over het omstreden nucleaire programma van de Islamitische Republiek. Sindsdien wordt Obama door Teheran nog meer bespot en verkettert dan al het geval was. Met het sturen van troepen naar Syrië zetten de Iraniërs Obama volledig in zijn hemd, en laten ze zien dat de gemaakte afspraken met de VS wat hen betreft al door de papiervernietiger zijn gehaald.

Deze week zijn zo’n 1000 Iraanse mariniers en elitetroepen in Syrië geland en onmiddellijk naar Ghorin gegaan, vlakbij de strategische havenstad Latakia. Daar hebben ze zich aangesloten bij de zojuist in Jablah aangekomen Russische mariniers. Het begin van een Russisch-Iraanse militaire interventie in Syrië, bedoeld om president Assad te redden van ISIS en het door het Westen gesteunde Al-Nusra/Al-Qaeda front, is dan ook een voldongen feit.

Het Kremlin staat tevens op het punt om geavanceerde S-300 luchtafweerraketten naar Jablah te sturen, waar ze het gestaag groter wordende aantal Russische en Iraanse troepen tegen luchtaanvallen moeten gaan beschermen. MiG-31 onderscheppingsjagers staan klaar op de luchtmachtbasis Mezza bij Damascus, en de gigantische onderzeeër Dmitri Donskoy, met 20 Bulava kernraketten aan boord, wordt volgende week in de Syrische wateren verwacht.

Defensief of offensief?

Tot nu toe is niet duidelijk waar de militaire basis bij Latakia precies voor bedoeld is. Is deze enkel defensief, dan zullen de troepen en vliegtuigen waarschijnlijk gebruikt worden om Assad eventueel een veilige aftocht te bieden.

Het is echter niet uitgesloten dat de Russen en Iraniërs offensieve plannen hebben en vanuit Latakia ISIS en de Syrische rebellen gaan aanvallen. Volgens Israëlische analisten is er echter geen bewijs dat de Iraanse mariniers zich aansluiten bij de moslimterroristen van Hezbollah, die tot nu toe weinig potten hebben kunnen breken tegen de Syrische rebellen. (1)

Lees meer…

Bron: Xandernieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s