Amerikaanse defensie schaalt op in Europa

MANNHEIM (ANP) – De Amerikaanse defensie is bezig zijn slagkracht in Europa te vergroten, nu spanningen tussen de VS en Rusland zijn opgelopen. De Coleman Barakken in de Duitse stad Mannheim zijn weer opgestart, zodat de Amerikaanse troepen snel kunnen worden ingezet als dat nodig is. In februari waren de VS nog van plan om de basis terug te geven aan de Duitsers.

Momenteel zijn er zo’n 30.000 Amerikaanse militairen in Europa gestationeerd. Vroeger waren dat er 300.000. ,,Het is zaak dat we die 30.000 kunnen uitrusten en het gevoel kunnen geven dat ze met 300.000 zijn”, aldus Ben Hodges, de bevelhebber van de Amerikaanse grondtroepen. Zijn uitspraak lijkt vooral een waarschuwing aan Rusland.

In de Coleman Barakken bevindt zich een zogeheten European Activity Set (EAS). Er staan 1200 voertuigen, waaronder 250 pantservoertuigen. Vanwege de centrale ligging kunnen de Amerikanen vanuit Mannheim snel in alle delen van Europa komen. De focus ligt vooral op de Baltische staten, Polen, Hongarije, Roemenië, Bulgarije en Oekraïne. De VS zijn van plan om ook daar bases op te richten, maar dat kost tijd. Tot het zover is blijven de Amerikanen vanuit Mannheim opereren. Daarna is het plan om de Coleman Barakken alsnog over te dragen aan Duitsland.

De NAVO opende dinsdag zes nieuwe hoofdkwartieren in het oosten van Europa. Het gaat om stations in Estland, Letland, Litouwen, Polen, Bulgarije en Roemenië. Ze moeten over ongeveer een jaar volledig operationeel zijn.

Bron: ThePostOnline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s