ISIS nadert het hart van Damascus

Screen Shot 2015-09-01 at 14.34.26

De radicale islamitische terroristen zijn in het vechten in de straten van de Syrische hoofdstad.

ISIS is nooit dichterbij het hart van Damascus geweest dan nu. Dit ondanks de zogenaamde ‘bombardeercampagne’ van het Westen en enkele Arabische bondgenoten.

Het AFP bericht dat ISIS het op dit moment opneemt tegen andersoortige ‘Syrische rebellen’ in de hoofdstad van het land.

Isil militants fought street battles against Islamist rebels in Asali, part of the capital’s southern Qadam district, after seizing two streets there over the weekend, the Syrian Observatory for Human Rights said.

“This is the closest Isil has ever been to the heart of Damascus,” Observatory head Rami Abdel Rahman said.

(ISIL is de naam die het AFP gebruikt voor ISIS)

ISIS is in opkomst vanuit de Al-Hajar Al-Aswad-wijk in Damascus. Die wijk bezette ISIS al in 2014. Het leek er een paar maanden lang op dat de opmars van ISIS gestaakt was in de Syrische hoofdstad, maar dat blijkt nu dus niet het geval te zijn. ISIS heeft de aanval weer geopend en probeert Damascus nu helemaal te bezetten.

Interessant genoeg laat een officier van het Syrische leger (dat dus strijdt voor dictator Bashar al-Assad) weten dat hij het allemaal wel prima vindt. “Ik vind het maar wat mooi dat ze tegen elkaar vechten,” zegt hij; dit omdat ISIS het dus opneemt tegen een andere anti-Assad groepering. Hij voegt daar echter wel aan toe dat het Syrische leger actie zal ondernemen tegen ISIS als de groep zich ook op het normale leger richt. Zolang dat het geval niet is willen Assads troepen de islamistische slachters dus hun gang laten gaan.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s