Waarom komen mensen niet massaal in actie?

apathy

(door rob vellekoop)

Om in actie te komen hebben mensen mentale kracht nodig, zolang overheid en media een sfeer van angst creëren durven de burgers niet uit hun hoekje te komen.

Actie

Mensen komen alleen in actie als zij in zichzelf en hun capaciteiten geloven. Zolang zij zich onzeker voelen en niet in hun kracht staan doen zij niets.

wenen2Mensen die ontslagen zijn, een uitkering hebben of slecht in hun vel zitten hebben te weinig mentale kracht om in actie te komen. TENZIJ ze bereid zijn zichzelf daarin te trainen. Want iedereen kan mentaal sterk worden, zodat hun leven niet meer gedomineerd wordt door angst. Daarvoor moeten ze echter wel eerst de spiraal van vrees doorbreken. Angst zorgt voor apathie dus zullen ze niet snel in actie komen om zichzelf te helpen en de mogelijkheden gebruiken om zichzelf mentaal sterker te maken.

Angst

Er is veel ellende in ons land. Maar er heerst ook veel vrees, dat mensen het nog slechter krijgen dan dat ze het al hebben. Deze mensen worden dus letterlijk OVERHEERST door hun angsten, waar regeringen zoals Rutte II dankbaar van gebruikmaakt en straffeloos de kaasschaaf van de bezuinigingen kan hanteren. Het volk reageert toch niet!

Het is geen toeval dat angst een hot item van de media is. Dagelijks worden lezers en kijkers bang gemaakt met vluchtelingenstromen, moslims, extremisme, baanverlies, bezuinigingen, armoede, oorlog met Rusland. Een machtsbeluste overheid vaart wel bij oorlogshaarden en onrust.Rus2

Maar ook door verhalen uit het alternatieve circuit over de nieuwe wereld orde worden de lezers onbedoeld schrik aangejaagd: illuminati, MH17, 9/11, martelingen door de CIA, gif van Monsanto.

Eveneens helpt het dat de politie steeds gewelddadiger wordt en dat de rechtspraak hen daarin niet afvalt. Ook dat draagt er toe bij dat mensen banger worden en eerder geneigd te berusten in hun lot.

Zolang politici en media er in slagen angst te laten heersen, zullen de meeste mensen die onder slechte omstandigheden leven of ontevreden zijn, niet in actie durven komen.

Bewustwording

Alle informatie die beschikbaar wordt gesteld, ook die waarover de overheid en multinationals het liefst zwijgen, draagt niet bij tot actie zolang degenen die in actie moeten komen niet bijna dood gaan van de honger of zich niet mentaal kunnen weren tegen de algemene angst cultuur die de bevolking beheerst.

Facebook wordt vaak voorgesteld als het summum op het gebied van bewustwording. Inderdaad biedt FB deze mogelijkheid, maar wat deze idealisten daarbij vergeten is dat het proces van bewustwording niet hetzelfde is als de toestand van bewustzijn. Je kunt mensen aanmoedigen bewuster te worden en hen overstelpen met bewijzen van het onrecht en de corruptie die wereldwijd aanwezig is, maar als de mensen van wie je verlangt dat ze in actie komen nog bezig zijn met het verstouwen van al deze shit dan staat de wagen stil. Dan blijven ze hangen in het bewustwordingsproces van negatieve emoties als boosheid of verdriet. Terwijl ze bewustzijn nodig hebben en van daar uit in alle redelijkheid kunnen opereren.

plasticOm dus niet in het proces van bewustwording te blijven hangen is moed nodig en vooral kracht! Wie wil er bewust verder leven in een wereld die vergeven is door verontreiniging veroorzaakt door egoïsten die uitsluitend uit zijn op geld en macht? Wiens wereld stort niet in nadat hij zich bewust wordt van de criminaliteit van de overheid?

De strijders voor een betere wereld moeten zich bewust zijn van de angst die miljarden mensen beheerst. Deze angst wordt kunstmatig in stand gehouden met gewelddadige conflicten en economische onzekerheid (kans op armoede). De media worden strak gedirigeerd om al dit angstaanjagende nieuws op dezelfde uniforme manier wereldkundig te maken.

Angst zal de wereld beheersen en corrupte machtshebbers blijven de bevolking overheersen, zolang de mens zich niet bewust is van zijn eigen mentale kracht en daardoor niet in actie komt!

Bron: De Lange Mars (DLM)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s