VS dreigt Rusland voor het eerst in 42 jaar met militaire confrontatie in Midden Oosten

Iran en Irak werken mee met Russische troepentransporten naar Syrië – Oostenrijk en Spanje eisen toenadering tot Putin en Syrische president Assad


Met deze reusachtige Antonov An-124, het grootste transportvliegtuig ter wereld, worden Russische wapens en troepen naar Syrië gevlogen.

Nadat de VS grote druk zette op Turkije, Griekenland, Bulgarije en Cyprus om hun luchtruim niet open te stellen voor Russische transportvliegtuigen met bestemming Syrië, hebben Iran en Irak dat wel gedaan. Dat betekent dat de Russische vliegtuigen vol wapens en militairen 6 uur onderweg zijn, bijna drie keer zo lang als de route via de Middellandse Zee. Vanwege het gevaar van een onbedoelde botsing boven Irak heeft de Amerikaanse luchtmacht de –overigens toch al spaarzame- acties tegen ISIS terug geschaald. Desondanks dreigen de Amerikanen voor het eerst in 42 jaar de Russen met een directe militaire confrontatie.

De luchtbrug van bases in de Krim en zuidelijk Rusland naar de Mezze luchtmachtbasis bij Damascus is inmiddels in gang gezet. Vanwege de door de Amerikanen aan de boven genoemde landen opgelegde blokkade moeten de toestellen wel een flink eind omvliegen, namelijk via de Kaspische Zee en het noorden van zowel Iran als Irak. Daardoor kosten de transporten de Russen handenvol geld.

Eerste Amerikaans dreigement tegen Russen sinds ‘73

Bovendien vliegen de Russische toestellen over een gebied waar de Amerikaanse luchtmacht actief is tegen ISIS. Om eventuele botsingen te voorkomen hebben de Amerikanen hun aanvallen op ISIS nog verder teruggeschroefd.

Toch waarschuwde woordvoerder van het Witte Huis Josh Earnest gisterenavond dat ‘de Russische militaire opbouw een confrontatie met de contra-ISIS coalitie, inclusief de VS, riskeert.’ Dat was de eerste expliciete dreiging van Amerika met een militair treffen met Rusland in het Midden Oosten sinds de Yom Kippur oorlog in 1973, toen Israël de Russische bondgenoten Egypte en Syrië versloeg. (1)

Rusland bevestigt militaire hulp Assad in strijd tegen ISIS

Rusland heeft inmiddels bevestigd dat het de Syrische president Assad gaat helpen in zijn strijd tegen ISIS. De pogingen van de NAVO om de Russische troepen- en wapentransporten naar Syrië te blokkeren werden door ministerie van Buitenlandse Zaken ‘lomp’ genoemd (2).

De Russen hebben ook hierin het gelijk aan hun kant, want ISIS werd juist met Amerikaanse en Turkse hulp gecreëerd om onder andere tegen Assad te vechten. Van een echte Westerse oorlog tegen ISIS is dan ook geen enkele sprake. Pas afgelopen week kondigde de Franse president Hollande aan om luchtaanvallen op ISIS in Syrië te gaan uitvoeren. Enkele jaren geleden waren de Fransen nog haantje de voorste geweest om de Libische leider Gadaffi weg te bombarderen, maar ISIS kon wat hen betreft jaren zijn gang blijven gaan.

Oostenrijk en Spanje willen praten met Putin en Assad

Dat is mede de reden dat sommige Europese landen beginnen te breken met de politiek van president Obama. Oostenrijk en Spanje eisen inmiddels toenadering tot zowel Putin als Assad, omdat deze landen beseffen dat de Syrische president van meet af aan een van de belangrijkste krachten tegen ISIS is geweest. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Jose Manuel Garcia Margallo pleitte afgelopen maandag dan ook voor directe onderhandelingen met Assad om de oorlog te beëindigen. (3)

Aardgas in ruil voor islamisering

De VS, de EU, Turkije en de Arabische Golfstaten willen echter per se Assad van de troon stoten, omdat dan de weg wordt vrijgemaakt voor een nieuwe aardgaspijpleiding naar Europa. De enorme vluchtelingenstroom die door de oorlogen in Syrië en Irak is ontstaan wordt zoals uw weet mede vanwege het concept ‘aardgas in ruil voor islamisering’ met volledige instemming van Brussel door alle partijen doelbewust naar de EU geleid.

Bron: Xandernieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s