“ISIS-jihadisten zijn nu in Londen”. ISIS plant aanstaande zaterdag een aanslag

Undercover journalisten hebben het complot ontdekt.

ISIS is van plan om komende zaterdag in Londen een aanslag te plegen. Die dag wordt in Londen groots gevierd dat de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog zeventig jaar geleden Japan hebben verslagen.

Die dag gaat gepaard met grote festiviteiten, waaronder een parade waar duizenden toeschouwers aanwezig zullen zijn, evenals de Britse koninklijke familie. ISIS is van plan om deze parade bruut te verstoren met een aanslag.

Undercover journalisten van het Britse Sky News hadden nepprofielen aangemaakt op sociale media en deden alsof ze geïnteresseerd waren om zich aan te sluiten bij de terreurgroep. Al snel hadden ze contact met jihadisten in het kalifaat, waaronder de Engelse bekeerlinge Sally Jones die voor ISIS vecht in Syrië.

Jones, die in de veronderstelling verkeerde dat ze met potentiële jihadisten sprak, vertelde de journalisten dat ze al drie mensen in het Verenigd Koninkrijk instructies had gegeven om een terreuraanslag te plegen op de parade aanstaande zaterdag. Het nieuwe beleid van ISIS is om buitenlandse jihadisten niet meer naar het kalifaat te laten komen, maar om hen aanslagen te laten plegen in hun eigen land. Ook heeft de terreurgroep vijf jihadisten getraind en teruggestuurd naar Engeland om een aanslag voor te bereiden.

Daarmee wordt de terreurorganisatie een stuk gevaarlijker voor de veiligheid in Europa. Ook de undercover journalisten kregen de instructie om in het Verenigd Koninkrijk te blijven en daar aanslagen te plegen.

Sky News heeft de Britse anti-terreureenheid op de hoogte gesteld van het gruwelijke ISIS-plan, en die heeft direct het beveiligingsniveau van de festiviteiten zaterdag verhoogd. Uit onderzoek van de geheime dienst blijkt dat ISIS van plan is om van een snelkookpan een bom te maken en die tijdens de parade te laten ontploffen, net zoals gebeurde bij de marathon in Boston in 2013.

Ondanks het ISIS-plan zegt de Britse politie dat het veilig is om zaterdag de feestelijkheden bij te wonen:

“Onze prioriteit is de veiligheid van alle mensen die van plan zijn om mee te doen. We moedigen iedereen aan om gewoon te komen en deel te nemen aan de festiviteiten.”

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s